Placinta cu spanac

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2012 | 7019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1+1/2 cana faina ·
  • 1 cana lapte ·
  • 1 cana ulei ·
  • 2 oua ·
  • sare ·
  • 1 praf de copt ·
  • spanac 250gr ·
  • branza sau cascaval ras ·
  • usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu spanac:

Blatul: amestecam faina, laptele, ouale, uleiul si praful de copt. Este un aluat moale - asemenea unei smantani groase.

Turnam 1/2 din aluat intr-o tava (eventual tava pentru tarta), si dam tava la cutor pentru 5-7 minute. Prima jumatate de aluat trebuie sa se intareasca putin inainte sa punem umplutura de spanac. Apoi vom pune umplutura. Peste ea turnam a doua jumatate de aluat. Dupa o coacere de 20 minute punem branza sau cascaval razuit si o mai dam la cuptor (15-20 minute). Se lasa la copt pana cand devine brun-aurie si o incercam cu o scobitoare, ca sa fie bine copt aluatul.

Umplutura cu spanac: 250 gr. spanac (fiert-tocat), se adauga putina lapte, sare, piper, usturoi pisat. Se amesteca si se fierbe putin (5 minute). Este de preferat sa nu punem umplutura foarte fierbinte peste aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv