Placinta cu rabarbar

de kamy in Prajituri, 23 Mai 2011 | 7283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 2 cani zahar
  • 2 cani lapte
  • 2 cani ulei
  • 4 cani faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 lg.coaja rasa de lamaie+portocala
  • 5-6 tije rabarbar
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu rabarbar:

Ouale se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si isi maresc volumul,se adauga uleiul,laptele,faina amestecata cu praful de copt(la faza asta dati mixerul pe treapta cea mai mica)si la sfarsit coaja rasa de lamaie+portocala.

Se tapeteaza tava de la aragaz cu unt si faina(faina numai pe fundul tavi nu si pe margini)se pune aluatul si peste rabarbarul curatat,taiat cubulete si dat prin gris(gris cat se prinde de el,in loc de faina).

Se baga tava in cuptorul incalzit in prealabil 30-40 min.la foc mic(timpul depinde de cuptorul fiecareia).Cand placinta capata o culoare frumoasa si trece testul scobitori,e gata.

Se lasa la racit,se taie si se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

folositi ca masura aceeasi cana(mai mica putin ca cea ptr.lapte

2

cana mea masoara 140 gr,faina...de ex

3

rabarbar puteti folosi cat de mult,sa acopere bine aluatul

4

zaharul vanilat l-am pus in cana si am complectat pana la 2 cani cu zahar tos

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu rabarbar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale