Placinta cu piept de pui si praz

de divainbucatarie in Pui, 13 Mar 2011 | 6198 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 550 g faina
  • 125 g untura
  • 375 g iaurt gras
  • sare
  • piper
  • 1 ou – pentru uns

Pentru umplutura:

  • 800 g piept de pui
  • 6 fire de praz (mai groase)
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu piept de pui si praz:

Tocam prazul foarte marunt, apoi pieptul de pui in cubulete. Le punem calim in ulei, lasandu-le la foc mic si amestecand continuu pana cand prazul si carnea isi lasa suficient suc pentru a fierbe apoi linistit.

Asezonam cu sare, piper si boia.

Cand sunt fierte strecuram compozitia si lasam la racit.

Intre timp amestecam ingredientele pentru aluat pana se obtine coca, folosindu-ne de inca putina faina sau untura, sa se desprinda usor de pe mana.

Tapetam tava cu ulei si faina, intindem foaia jumatate in tava, asezam compozitia, o invelim cu cealalta jumatate de aluat, o ungem cu ou, si dam la cuptor la 230°C pentru primele 5 minute.

Apoi micsoram temperatura la 150°C, si o coacem pana se rumeneste.

O scoatem din cuptor si o acoperim cu un prosop pana se raceste, apoi o putem aia si aranja pe un castron.

Putem servi placinta cu muraturi,ceapa verde sau masline.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu piept de pui si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui surpriza