Placinta cu dovleac

de lilik in Prajituri, 24 Oct 2012 | 33876 vizualizari

 

Mi-era dor sa "gust" o placinta cu dovleac...asa ca de dimineata cat pitica a fost la gradinita m-am pus pe treaba...O minunatie :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in otet
  • 1 praf de sare
  • 1 vanilina
  • faina cat cuprinde(pentru un aluat nu prea tare)
  • Pentru umplutura:
  • 1,5-2 kg dovleac ras
  • 150-200 gr zahar
  • scortisoara cat vrem de aromat
  • 100 gr unt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Prima data pregatim umplutura:

Dupa ce am curatat de coaja si samburi dovleacul il dam pe razatoarea cu gauri mari(avem nevoie de 1,5-2 kg dovleac ras).

Intr-o tigaie larga punem untul la topit,apoi punem dovleacul,150 gr zahar si scortisoara.

Lasam dovleacul pe foc pana scade apa care o lasa(amestecand din cand in cand),apoi la sfarsit punem zeama de lamaie si daca mai este nevoie mai adaugam zahar si scortisoara,dupa care lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim aluatul:

Amestecam uleiul, zaharul, laptele, ouale, amoniacul stins, un praf de sare si vanilina, apoi adaugam treptat faina pana obtinem un aluat usor de manevrat, nelipicios.

Impartim aluatul in 2,o bucata mai mica si una mai mare pentru baza.

Asamblare:

intindem cu sucitorul bucata mai mare de aluat(nu prea subtire) si cu foaia de aluat tapetam o tava (32X25 cm),apoi punem dovleacul si acoperim cu cealalta foaie de aluat.

Inchidem capetele si facem cateva gaurele pe suprafata placintei ca sa nu se umfle.

Dam la cuptorul incins la 180° pana incepe sa se rumeneasca,apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca.

O servim pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac si iaurt