Placinta cu dovleac

de Laly in Dulciuri, 13 Ian 2011 | 9008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei (margarina sau unt)
  • 12 linguri de lapte
  • 12 linguri de apa
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • faina cate cuprinde 
  • Umplutura:
  • 1,5 kg dovleac ras
  • zahar dupa gust
  • 1 lingura scortisoara macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Aluat: batem ouale cu zaharul pana cand acestea se topesc. Adaugam margarina topita, apa, laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Framantam un aluat tare bun de intins.Il lasam la odihnit circa 15 minute.

Amestecam dovleacul cu scortisoara si cu zaharul, in functie de cat de dulce vrem sa iasa.

Ungem o tava cu un pic de margarina si o tapetam cu faina. Impartim aluatul in doua foi egale. Intindem prima foaie pe care o punem in tava, adaugam dovleacul scurs, apoi adaugam deasupra cea de-a doua foaie. Presam marginile cu o furculita sa nu se desprinda in timpul coacerii. Taiem surplusul de aluat cu un cutit. Coacem la cuptor la foc mic, pana cana capata o culoare usor aurie deasupra. Scoatem tava, pudram placinta cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca. O taiem cand s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere