Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci

de ana in Dulciuri, 28 Iul 2010 | 6324 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul dospit:
  • 1 ou
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingura untura
  • 15 gr drojdie
  • 1 pahar apa
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema de branza:
  • 300 gr branza nesarata
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamiae
  • 2 linguri gris
  • Ne mai trebuie:
  • 250 gr gem de visine
  • 100 gr miez de nuca
  • 2 felii de paine
  • rom,vanilie
  • 1 ou

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci:

Preparam intai crema de branza:Dam pe razatoare branza apoi o mixam impreuna cu ouale ,zaharul si coaja de lamiae pana obtinem o crema fina.O sa devina putin moale deaceea adaugam 2 linguri de gris  si o dam deoparte pentru cel putin 1 ora.

Preparam aluatul :Drojdia o dizolvam in apa calduta peste care adaugam zaharul ,oul,untura si faina.Framantam bine cel putin 5 minute pentru a capata o textura fina.Eu am facut la masina de paine.Il lasam sa dospeasca 30 de minute.

Impartim aluatul in 2 si formam 2 discuri aplatizand cu mana , le facem destul de grosute .Repartizam crema de branza pe ambele discuri avand grija sa lasam 1 cm neuns cu crema.Ne ocupam de primul disc:cu ajutorul unei pensule ungem cu apa marginea lasata apoi strangem marginile catre centru  ca la poale’n brau.O asezam intr-o tava unsa cu ulei apoi  aplatizam cat ne permite (sa nu se crape ).Intr-un castronel spargem oul si il batem bine apoi cu pensula ungem marginea placintei obtinute,ungem  cc 1 cm .Intindem  jumatate din cantitatea de  gem pana la marginea unsa cu ou .Si o lasam 5 minute sa dospeasca .Intre timp incingem cuptorul si rumenim feliile de paine,apoi le faramitam bine in robot punem putin rom si vanilie si mai mixam putin.Presaram peste placinta apoi presaram miez de nuca.Coacem la foc mediu pe treapta de sus a cuptorului.

La fel procedam si cu celalat disc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (25)

ana 1

29.07.2010, 07:49

ana 1

29.07.2010, 07:51

Neata buna!Nu te injur te bat direct!Faci o poala-n brau si te lasi pe ea sa se faca turta de uns o ungi cum vrei tu

Dana Cristea - pusikmea 1

01.08.2010, 17:45

ce bunaciune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu glazura de ciocolata