Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci

de ana in Dulciuri, 28 Iul 2010 | 6451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul dospit:
  • 1 ou
  • 1 pahar de zahar
  • 1 lingura untura
  • 15 gr drojdie
  • 1 pahar apa
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema de branza:
  • 300 gr branza nesarata
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamiae
  • 2 linguri gris
  • Ne mai trebuie:
  • 250 gr gem de visine
  • 100 gr miez de nuca
  • 2 felii de paine
  • rom,vanilie
  • 1 ou

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci:

Preparam intai crema de branza:Dam pe razatoare branza apoi o mixam impreuna cu ouale ,zaharul si coaja de lamiae pana obtinem o crema fina.O sa devina putin moale deaceea adaugam 2 linguri de gris  si o dam deoparte pentru cel putin 1 ora.

Preparam aluatul :Drojdia o dizolvam in apa calduta peste care adaugam zaharul ,oul,untura si faina.Framantam bine cel putin 5 minute pentru a capata o textura fina.Eu am facut la masina de paine.Il lasam sa dospeasca 30 de minute.

Impartim aluatul in 2 si formam 2 discuri aplatizand cu mana , le facem destul de grosute .Repartizam crema de branza pe ambele discuri avand grija sa lasam 1 cm neuns cu crema.Ne ocupam de primul disc:cu ajutorul unei pensule ungem cu apa marginea lasata apoi strangem marginile catre centru  ca la poale’n brau.O asezam intr-o tava unsa cu ulei apoi  aplatizam cat ne permite (sa nu se crape ).Intr-un castronel spargem oul si il batem bine apoi cu pensula ungem marginea placintei obtinute,ungem  cc 1 cm .Intindem  jumatate din cantitatea de  gem pana la marginea unsa cu ou .Si o lasam 5 minute sa dospeasca .Intre timp incingem cuptorul si rumenim feliile de paine,apoi le faramitam bine in robot punem putin rom si vanilie si mai mixam putin.Presaram peste placinta apoi presaram miez de nuca.Coacem la foc mediu pe treapta de sus a cuptorului.

La fel procedam si cu celalat disc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese