Placinta cu carne

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2014 | 5226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 150 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • 1 lingurita rasa de zahar tos
  • 1-2 linguri ulei
  • 300 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 1 conserva carne de porc in suc propriu
  • 3-4 linguri rosii pasate
  • cateva seminte de in
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne:

drojdia se lichefiaza amestecand-o cu sarea si zaharul.

Adaugam laptele caldut,faina proaspat cernuta si framantam aluatul.

La final adaugam 1-2 linguri de ulei, sa nu se mai lipeasca aluatul de maini.

Lasam aluatul la dospit 20 minute in loc ferit de curenti.

Incingem cuptorul la 180 grade.

Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in  foaie de grosimea unui deget.

O ungem cu rosii pasate si asezam din loc in loc bucatele de carne din conserva.

Rulam placinta ca pe rulada, o asezam intr-o tava mica de chec pe care in prealabil am uns-o cu ulei.

Ungem aluatul cu ulei, presaram seminte de in si coacem placinta pana capata aspect de rumen (cca 35 minute).

O scoatem din cuptor, o lasam la racorit, portionam si servim rece sau calduta.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu pipote, inimi si ficat de pui