Placinta cu branza de vaci si foi de placinta este preferata in familia mea, dar uneori adaug si iaurt si astfel iese si mai gustoasa.
Pentru aceasta Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta, am folosit urmatoarele ingrediente: foi de placinta, branza de vaci, iaurt, oua, unt, lapte si fulgi de migdale.
Cum se prepara Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta:
Faramiteaza branza de vaci intr-un bol, adauga iaurtul, ouale, un praf de sare, zaharul. Amesteca bine cu un mixer sau manual pana se omogenizeaza compozitia. Poti gusta sa vezi daca e suficient de dulce. Adauga pasta de vanilie si cateva picaturi extract de portocale.
Topeste untul si amesteca-l cu putin lapte.
Pregateste o tava termorezistenta si asaza o prima foaie de placinta. Unge-o cu amestecul de unt si lapte, apoi asaza deasupra o alta foaie de placinta. Unge-o la fel cu unt si lapte. Toarna putina compozitie de branza si niveleaza. Asaza alte doua foi de placinta, unse cu unt fiecare, apoi toarna alt strat de branza. Alterneaza astfel pana raman 5-6 foi de placinta. Asaza ultimele doua foi si unge-le cu unt, apoi restul de foi rupe-le si asaza-le rasfirat deasupra. Stropeste-le cu restul de amestec de unt cu lapte si presara fulgi de migdale.
Coace placinta in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 30 minute sau pana cand placinta se rumeneste frumos.
Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor si lasa placinta putin la temperat. Amesteca putina apa calduta cu zahar si extract de portocale si insiropeaza placinta asa fierbinte.
O poti taia dupa ce s-a racit de tot. Inainte de servire, pudreaz-o cu zahar.
Incearca si reteta de Plăcintă cu afine și iaurt sau varianta de Plăcintă de casă cu iaurt grecesc.
Iti recomandam si reteta de Plăcintă cu iaurt și gris.
Sa va fie de folos!