Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2013 | 5185 vizualizari

 

Pentru ca Dia a pregatit deja pranzul, eu am decis sa vin doar cu aperitivul. Poate aduc si desert, dar pe maine :P

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 oua mari
  • 1 lingurita sare
  • 9 linguri suc de sfecla
  • 7 linguri ulei
  • 10 linguri cu varf de faina
  • 1 varf cutit praf de copt
  • 1 praf piper

Umplutura

  • 2 cutii 'ceva fin' Delaco-crema de branza cu verdeata
  • 250 gr branza de vaci moale
  • 50 gr branza de capra
  • 1 lingura smantana
  • cateva fire marar
  • sare, piper

Topping

  • 1/2 cutie 'ceva pufos' Delaco cu verdeata
  • un ardei kapia rosu
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza:

Pentru blat folosim tava mare de la cuptor pe care o tapetam cu hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 170 grade Celsius. Ouale la temperatura camerei le batem bine cu un praf de sare pana cand devin spumoase. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si restul de sare. Uleiul il amestecam cu sucul de sfecla rosie.  Peste oua punem faina alternand cu amestecul de sfecla si ulei, pana cand terminam ingredientele si obtinem o compozitie omogena. La sfarsit putem adauga putin piper si amestecam usor. Turnam compozitia in tava si o coacem in jur de 15 minute.O sa iasa un blat subtire, care nu trebuie lasat prea mult la cuptor, altfel se usuca. Scoatem tava din cuptor si taiem repede blatul in 3 parti egale, inainte sa se intareasca. Lasam la racit.
Pentru umplutura nu avem prea multa treaba. Mararul il taiem fin apoi il amestecam cu celelalte ingrediente, toate la un loc, pana obtinem o crema pe care o potrivim de sare si piper dupa gust. 
Punem umplutura intre foile de blat, iar foaia de deasupra o ungem cu crema 'ceva pufos' cu verdeata peste care punem bastonase subtiri de ardei rosu. 
Simplu si gustos, o reteta potrivita atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta aperitiv cu sfecla rosie si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coronita de carne