Pizza rustica

de Irina in Pui, 16 Dec 2015 | 6255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • sare
  • 300 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • Topping:
  • fasii de piept de pui (pregatit la cuptor)
  • mozzarella
  • masline
  • porumb
  • ceapa
  • rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ketchup (dulce sau picant)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rustica:

Am pregatit intai aluatul, mixand ingredientele. Cand folositi drojdie proaspata nu uitati sa o dizolvati intai in putin lapte si zahar, dupa care o lasati sa se odihneasca in faina. Abia apoi turnati praful de sare, apa calduta si uleiul de masline. 

Daca vi se pare ca mai e nevoie, mai adaugati putina faina, pana aluatul nu se mai lipeste de maini. 

Lasati sa creasca aluatul cel putin doua ore, pentru ca va fi foarte pufos.

Eu l-am pregatit cu o seara inainte, asa ca astazi mi-a venit foarte usor doar sa tai maslinele rondele, ceapa, mozzarella si rosia la fel si doar sa le arunc peste aluat.

Am preferat sa intind aluat pentru doua pizza, pentru a combina diferit ingredientele. Fiecare cu preferintele lui, de care incer sa tin mereu cont. :)

Cum spuneam, am intins aluatul, l-am asezat in tavi si am presarat putin cimbru si sare. Am adaugat mozzarella, rondele de ceapa, masline si porumb pe una dintre ele. 

Cea de a doua am pregatit-o fara ceapa, dar am adaugat rondele de rosii. 

Am pus tavile in cuptorul incalzit deja pana pizza a prins o culoare aurie, semn ca e gata.

Cine pofteste o felie calda? :)

 

TIPS-URI

1

nu am trecut anumite cantitati de ingrediente, pentru ca fiecare pune de obicei atat cat ii place;

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui