Pizza regala

de Miha in Pizza, 18 Dec 2010 | 6100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 125 ml apa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 2 cani faina integrala
  • Pentru umplutura:
  • 1/2 piept de pui
  • 150 g sunca de pui
  • boabe de porumb
  • cascaval
  • 1 ou
  • masline
  • Pentru sos:
  • suc de rosii
  • usturoi
  • sare si piper
  • oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza regala:

Drojdia amestecata cu zaharul se dizolva in apa calduta. Se toarna apoi peste faina amestecata cu sarea si se framanta un aluat elastic, usor lipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se intinde aluatul intr-o tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa din nou la crescut, apoi se unge cu sucul de rosii amestecat cu condimentele. Sosul se poate fierbe, daca doriti, apoi se lasa la racit.

Aranjam deasupra blatului ingredientele pentru umplutura. Le dispuneti dupa cum doriti, in cercuri sau in straturi. Presaram cu un strat generos de cascaval.

Dam tava la cuptor pentru 10-15 minute la foc mediu spre mare, apoi scoatem tava si punem oul in centrul tavii. Garnisim cu cateva masline si dam tava din nou la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Se serveste calda.

 Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza regala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu mozzarella, branza de capra si sos de busuioc