Pizza HomeMade

de Dana Cristea - pusikmea in Pizza, 16 Sep 2012 | 4696 vizualizari

 

Dupa o perioada putin mai dificila, revin cu o pizza, pe care am savurat-o pana la ultima inghititura :D nu mai mancasem de multicel si tare ne era pofta, asa ca azi dimineata m-am trezit cu chef de facut pizza.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru tava de la cuptor:

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare

Pentru toping:

  • o rola cascaval 300 - 400 g
  • salam
  • 1 ardei rosu
  • rosii chery
  • masline
  • ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza HomeMade:

Pregatim aluatul: Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si una de faina, peste care vom pune apa calduta, omegenizam compozitia si lasam langa ochiul de la aragaz 10-15 minute pana ce creste maiaua.

Separat cernem faina, facem o gaura in mijlocul ei, unde vom pune maiaua crescuta si incepem sa framantam usor, adaugam pe rand sarea, uleiul si apa calduta, framantand pana ce devine un aluat moale nelipicios.

Lasam aluatul sa creasca o ora, tot langa ochiul de la aragaz.

Intre timp pregatim toping-ul.

Cand a crescut altul, il rasturanm pe masa de lucru si incepem sa-l intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie dreptunghiulara.

Mutam foaia in tava de la cuptor, pe care am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina.

Ungem foaia cu o lingura de ulei de maslinei si cu ketchup ( faceti acest lucru daca vreti sa va iasa blatul ca cel din poza, adica nu foarte pufos, daca doriti un blat inalt si pufos sariti peste acest pas ), peste care punem un strat de cascaval ras, salamul, ardeiul, maslinele, rosiile si un alt strat generos de cascaval.( Toping-ul il puteti face cu ce va place si cu ce aveti prin frigider)

Dam la cuptorul preincalzit cca. 30-40 de minute la foc mediu.

Servim alaturi de un pahar de cola sau o bere :D

Sa aveti pofta!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza HomeMade" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pizza în stil româno-italian