Pizza de casa cu somon si sunca

de rivka in Pizza, 8 Sep 2009 | 6669 vizualizari

 

Pt ca mai aveam jumatate de conserva de sunca, ceva resturi prin frigider, ca sa nu le arunc am facut azi pt sotul meu 2 pizza .

 

INGREDIENTE

  • pt aluat
  • cca 100 gr faina
  • sare
  • zahar cat iau intre degete
  • putin ulei(de floarea soarelui)
  • putina apa calda
  • un vf de cutit de drojdie din plic pulbere
  • pt pizza
  • o conserva mica de pasta de tomate
  • condimente pentru pizza din plic
  • putin ulei de masline
  • apa
  • sunca tocata
  • o conserva somon
  • 1 ceapa mica taiata rondele
  • 1 rosie taiata rondele subtiri
  • cascaval ras
  • putin ulei masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de casa cu somon si sunca:

Intr-un vas de bucatarie se framanta aluatul din cca 100 gr faina , sare, putin zahar, drojdia si putin ulei de floarea soarelui, apa calduta sa iasa cam cat de marimea unei mingi de tenis, putin mai mare.

Apoi se toaca sunca, se sfarama pestele din conserva marunt, se taie ceapa rondele subitiri si rosiile la fel, se prepara o pasta din conserva de tomate cu condimentele pentru pizza si putin ulei de masline si putina apa.

Aluatul intre timp a crescut putin se imparte in 2, se formeaza 2 bile cu mana si cu un sucitor se intinde pe masa stropita cu faina apoi cu mana caci din cauza uleiului e putin elastic aprox rotund , dar nu e nevoie sa fie perfect.

Cele 2 cercuri de aluat se aseaza pe 2 foi de aluminiu unse cu ulei.

Apoi se unge fiecare cerc de aluat cu pasta de tomate(cu ulei de masline+condimentele+putina apa) , se pune deasupra bucatile de somon, sunca,ceapa, rosiile, cascavalul ras, se stropesc cu ulei de masline.

In cuptorul incins cca 240 (cat mai mare temp) se pune pizza pe gratarul de la cuptor(pe folia de aluminiu) cca 15-20 min(se incerca coca cu mana pe margine cand e gata).

Se scoate, se trage de pe folie in farfurie si se serveste calda.

 

TIPS-URI

1

Foile de aluminiu  se ung bine cu ulei astfel pizza va aluneca singura de pe folie cand o scoatem

2

Daca aveti seara prieteni in vizita in weekend puteti pregati mai multe foi odata, dupa acelasi sistem si pastra in frigider cladite una peste alta dar unse cu ulei de masline sa nu se lipeasca Folie-foaie-ulei-folie-foaie-etc, si seara doar scoase acoperite cu ingrediente si date la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa cu somon si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (4)

Miha 1

09.09.2009, 19:50

Si aduc si berea!

rivka 1

09.09.2009, 20:09

Ma bucur ca va place, eu nu prea sunt prietena cu pizza , nu o mananc niciodata deci fac doar pt familie , prieteni.

Sylvia 1

06.02.2010, 22:39

Peste ce bunatate am dat o si salvez la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza cu masline