Am pregatit un aluat de pizza si am facut mai multe combinatii. O parte din aluat l-am pus in congelator pentru data viitoare.
Drojdia o dizolvam in 100 ml apa calduta impreuna cu zaharul si o lingura de faina . Lasam deoparte pana se umfla putin.
Intr-un castron punem faina si sarea ,iar in mijlocul ei turnam drojdia ,uleiul de masline si apa(apa nu o punem pe toata o data , poate nu avem nevoie de chiar de toata ; cantitatea de apa depinde de calitatea si umiditatea fainii).
Framantam bine pana avem un aluat elastic care se desprinde de maini.
Lasam o jumate de ora aluatul la loc caldut acoperit cu un prosop ca sa creasca .
Intindem aluatul pe masa unsa cu ulei si il asezam in tava de pizza, sau orice alt fel de tava .
Il ungem cu sos de rosii (rosiile impreuna cu oregano si un ardei i-am pus pe foc pana s-au inmuiat , apoi le-am blenduit si am obtinut sosul)
Dovlecelul l-am taiat rondele si l-am pus cu sare , apoi l-am calit putin intr-o tigaie fara ulei ca sa scap de apa .
Am asezat rondelele de dovlecei pe pizza , punem bucati subtiri de sunca , ardei iute rondele si bucati de cas (in loc de cas se poate folosi cascaval , casul meu a fost facut in casa din lapte de vaca).
Stropim cu ulei de masline
Dam totul in cuptorul incins la 180 grade pana se rumeneste usor blatul pe margini.
1
Puteti sa folositi cascaval in loc de cas.