Pizza cu blat de paine toast

de Andra_Constantinescu in Pizza, 23 Aug 2017 | 4893 vizualizari

 

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Adi https://www.bucataras.ro/retete/pizza-cu-blat-de-paine-toast-65417.html. La blat am dublat cantitatea de lapte si numarul de oua deoarece am facut cum a zis Adi prima data, dar am turnat compozitia in tava si mi-am dat seama ca nu se vor inmuia toate feliile de paine, asa ca am mai facut inca una si de data aceasta am uns feliile de paine cu o pensula. Blatul a iesit un pic mai moale (dar pe alocuri si crocant), deci cel mai bine era sa am rabdare de la inceput si sa ung painea cu pensula...sau voi puteti pune 3 oua si 6 linguri de lapte.
Ingredientele pentru topping sunt diferite fata de cele ale lui Adi, iar compozitia pe care am turnat-o pe deasupra pizzei nu se regasete in reteta lui, ci este o compozitie pe care eu o prepar de obicei la pizza, numai ca de data asta am pus lapte in loc de apa.
Una peste alta a fost foarte buna, iar fetitei mele, culmea, i-a placut blatul acela moale :D
Daca mai aveam si hartie de copt si nu se lipea blatul de tava era perfect. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 felii de paine toast
  • 4 oua
  • 8 linguri lapte
  • Topping:
  • 250 g sunca
  • 1 ardei Kapia
  • 150 g ciuperci champignon
  • 7 masline fara samburi
  • 125 g mozzarella mini
  • 3 oua
  • 4 linguri lapte
  • 100 g ketchup dulce
  • putin busuioc uscat
  • putin maghiran uscat
  • putin oregano uscat
  • putina sare
  • putin piper negru macinat
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat de paine toast:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se asaza feliile de paine toast intr-o tava unsa cu ulei (de preferat este sa puneti si hartie de copt; eu nu am avut si mi s-a lipit putin blatul de tava). Se amesteca ouale cu laptele si se unge painea cu ele. 

Sunca se taie patratele si se presara peste blat.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala, se taie grosier si se adauga peste sunca.

Ciupercile se spala, se taie in felii subtiri si se pun in tava, apoi se adauga maslinele feliate si bulgarasii de mozzarella mini.

Intr-un castron se pun ouale, laptele, ketchupul, putin busuioc uscat, putin maghiran uscat, putin oregano uscat, putina sare si putin piper negru macinat. Se amesteca totul si se toarna peste pizza. Se da tava la cuptor pana cand ciupercile si ardeiul sunt bine patrunse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat de paine toast" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (11)

elucubratiiculinare 1

25.08.2017, 08:20

rapid

Rocsi 1

26.08.2017, 21:09

Vreau si eu, vreau si eu!

Cofetarul Vesel 1

29.08.2017, 11:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Pontino