Pizza cu aluat pufos

de Ubulika in Pizza, 2 Oct 2012 | 7365 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet drojdie uscata
  • 125 apa calda
  • 125 apa rece
  • 1 lingura cu varf de zahar
  • 1 lingura rasa de sare
  • cca 400 gr de faina
  • 2-3 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu aluat pufos:

Amestecam drojdia cu apa calduta si le lasam intr-un bol.In alt bol punem zaharul,sarea,uleiul si apa rece.

Punem faina intr-un alt vas si facem o gropita la mijloc.Turnam alternativ apa calda si apa rece si framantam pana iese un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini.

Cand e gata il facem o bila si il punem intr-un vas curat stropit cu putin ulei de masline.

Acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca cam 2h la caldura.

Se tapeteaza cu hartie de copt si punem aluatul in tava.Il ungem cu sos de tomate,condimentam si punem toppingul.

In cazul meu:

salam,sunca,ciuperci,porumb,cascaval.

Se da la cuptorul preincalzit 30-40 min,in functie de cat de rumenita si crocanta vreti sa fie.Eu am lasat 40 dar era mai bine daca o tineam doar 30..ca a iesit cam crocanta.

In ultimele 10 minute punem cascavalul ras.

Se stropeste cu ketckup.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu aluat pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza Mos Craciun