Pizza calzone

de Lau in Pizza, 21 Sep 2013 | 2863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 100 g sunca/salam
  • 100 g mozzarella
  • 150 g cascaval
  • 1 ou
  • oregano
  • sare,piper
  • ketchup univer
  • uns
  • cascavl
  • 1 rosie
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ou
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza calzone:

Aluat-amestecam drojdia cu apa calduta si putina faina,acoperim si lasam la dospit 10 min,

Intr-un bol adaugam faina,sare si amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam galbenusul si drojdia,incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta,la final framantam cu uleiul cca 2-5 min,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,

Umplutura-intr-un bol adaugam mozzarella si o pisam cu o furculita,adaugam sunca taiata felii,cascavalul dat prin razataore,oul,condimente dupa gust si amestecam,

Impartim coca in 2 bucati,

Intindem in foaie rotunda si groasa de cca 1-2 cm,ungem jumatate de foaie cu ketchup,adaugam umplutura,avand grija sa lasam cca 1-2 cm liber marginea,se pliaza cu jumatatea de aluat neacoperita cu umplutura si se ruleaza pe margine,

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt,se unge cu oul batut cu putin ulei,

Se da la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos,

Cu 5 min inainte sa fie gata se adaugam cascaval ras si rosii taiate cubulete

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza calzone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza taraneasca