Pizza by Luk

de LUK in Pizza, 5 Ian 2011 | 4291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 50 ml lapte caldut
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • o jumatate de lingurita de zahar
  • o lingurita rasa de sare(sau puneti dupa gust)
  • bulion,oregano
  • 300 gr de faina
  • 200 gr pastrama piept de pui
  • 5-6 felii de salam condimentat(eu am pus salam de Sibiu)
  • 100 gr ciuperci
  • 150-200 gr cascaval ras pe razatoarea mica
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza by Luk:

Drojdia se inmoaie intr-un pahar in care am pus laptele caldut si zaharul.Se asteapta cateva minute sa creasca apoi se toarna peste faina.Punem apa,uleiul si sarea si framantam un aluat(trebuie sa fie un pic tare si elastic).Lasam la dospit acoperit cu un prosop,la cald 30-40min sau pana isi dubleaza volumul(de obicei daca nu a crescut in intervalul acesta de timp..nu mai dospeste).Intre timp pregatim toppingul(umplutura)...Ciupercile,salamul si pastrama se taie feliute...

Pregatim un sos din bulion si oregano.Nuam dat cantitatile pentru ca depinde ce bulion folositi si cat de mult va place oregano.Pentru tava pe care am folosit-o am pus 4 linguri de bulion Naturello(e mai gros) ,150ml apa si o lingurita de oregano.Am mai pus o jumatate de lingurita de zahar pentru ca era acrisor..

Dupa ce a dospit aluatul intindem o foaie subtire pe care o punem in tava unsa cu ulei.Se unge cu sos,se aseaza umplutura si apoi cascavalul ras.Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade 30-35min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza by Luk" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

LUK 1

06.01.2011, 14:28

Kamy..keep in touch..mie mi-e tot teama sa fac scoala de soferi..dar cred ca va trebui sa incep curand...

LUK 1

06.01.2011, 14:28

Mitinita,Aziz,Rocsi...

Mihaela11_jo 1

07.01.2011, 00:41

Delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]