Piure de cartofi cu lapte de migdale

de CameliaR in Mancaruri de legume, 6 Mar 2018 | 5846 vizualizari

 

 
 

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 150-200 ml lapte de migdale
  • 130 gr unt
  • sare
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi cu lapte de migdale:

Punem intr-o oala, apa la fiert. Adaugam si o lingurita de sare.

Curatam bine cartofii, apoi ii spalam. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adaugam cartofii taiati cuburi. Ii lasam la fiert aproximativ 40 de minute. Cu 10 minute inainte sa fie cartofii gata, trebuie sa punem la incalzit intr-o craticioara laptele de migdale si untul. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste untul. Dupa ce cartofii s-au fiert, scurgem apa si ii punem intr-un bol. Strivim cartofii cu un pasator sau cu furculita. Cu un polonic punem amestecul de lapte si unt in piure (amestecul trebuie sa fie cald). Adaugam din acest amestec pana cand piureul capata o compozitie cremoasa si pufoasa. La final adaugam patrunjelul tocat marunt.

Se serveste ca atare sau alaturi de un fel principal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi cu lapte de migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti la tigaie