Pirosti cu cartofi

de Miha in Aperitive / Garnituri, 23 Sep 2010 | 10083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 150 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • Pentru umplutura:
  • 4 cartofi
  • 1/2 capatana de usturoi
  • sare si piper
  • ~50 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pirosti cu cartofi:

Faina se cerne intr-un vas. Se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut, apa calduta, zaharul, sarea si uleiul. Se amesteca cu o lingura si dupa ce s-a incorporat faina se framanta cu mana, pana se obtine un aluat elastic. Se lasa la dospit in jur de 1 ora sau mai mult, in functie de tipul de drojdie.

Intre timp se pregateste umplutura: cartofii se spala si se fierb in coaja, in apa cu sare. Cand furculita intra usor in cartof, se scot, se trec pe sub un jet de apa rece si se curata de coaja.

Usturoiul se piseaza si se amesteca cu 3 linguri cu ulei de masline si se amesteca pana se obtine o pasta. Aceasta pasta se amesteca impreuna cu cartofii pasati. In functie de cartofi, de cat sunt de fainosi se adauga si putin lapte fierbinte, apoi putin cate putin uleiul, amestecand bine. Se potriveste gustul de sare si piper.

Aluatul dospit se imparte in bucati mici, care se intind in foaie subtire pe masa usor infainata. Se pune umplutura pe jumatate din foaie. Se acopera cu cealalta jumatate neunsa si se lipesc marginile presand cu degetele, formand un coltunas mai mare. :)

Pirostile umplute se mai lasa putin pe masa la crescut apoi se prajesc in ulei. Se scot pe un prosop absorbant. Se servesc atat calde cat si reci.

Pentru a evita prajeala se pot coace in cuptor, unse cu ou batut si puse intr-o tava unsa cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pirosti cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu brânză sărată