Pilaf taranesc

de Julie in Pui, 8 Aug 2010 | 16407 vizualizari

COMENTARII (22)

Julie 1

08.08.2010, 09:55

Multumesc admiratorului secret pentru primele 5 furcu!

rivka 1

08.08.2010, 10:14

imi place mult pilaful...
5 furculite si de la mine...trebuie sa fac si eu zilele astea o data.

Julie 1

08.08.2010, 10:19

Rivka, multumesc de furcu! stiu ca-ti place pilaful...am citit ca tu cumperi mult orez! cu sacul... Si mie imi place mult!

rivka 1

08.08.2010, 10:23

eu de obicei nu-l fac pilaf ci doar il pregatesc ....dupa "instructiuni" in apa doar.
cumpar orez basmati si pandan, astea au o aroma asa mai deosebita , eu le cumpar chiar de la asiatici nu de la supermarket si au alta calitate mult mai bun...si aromat.

Julie 1

08.08.2010, 10:29

Ei,Rivka! Tu ai de unde alege! Noi ne multumim cu supermarketurile... gasim si acolo basmati dar nu cred ca are acelasi gust ca cel cumparat direct de la asiatici...

rivka 1

08.08.2010, 10:32

nu are e adevarat , e mult mai fad....am mai luat si eu asa si pana la urma tot de la asiatici e mai bun, oke se poate lua numai in cantiatate mare de la ei(cu sacul) nu se joaca ei cu punga de 1 kg , dar e ok, sta orezul in camara, nu e problema.

Julie 1

08.08.2010, 10:35

Aaa! de-asta luai tu in cantitati din astea industriale?! Ai dreptate , orezul nu se strica!

rivka 1

08.08.2010, 10:39

da si de aia dar e si mai oke asa, se mananca trece foarte bine nu e problema si asa ies si mai ieftin.
dar ei au si borcane cu tot felul de paste iuti si dulci si aromate, de ardei iuti, sambal, madame jeanette(astea sunt multe din suriname) tot felul de arome si iuteli care mai de care...si daca prajesc niste pui(sau il fac la cuptor) lus orezul plus sosurile astea, mai un ou ochi, mai un fir de praz calit langa carnita in tigaie si turnat peste orez este super simplu rapid de facut si stii ce buna mancare e? (din cauza sosurilor alora).
dar si pilaful imi place...normal.
nu am pus niciodata o reteta de genul asta pt ca habar nu am daca voi gasiti sosurile astea (o mare parte din ele in mod probabil nu) de cumparat...

Corinuta 1

08.08.2010, 10:41

Simplu si bun!5 furcu!

Julie 1

08.08.2010, 10:45

Mai Rivka, chiar ai de unde alege, nu gluma!Cred si eu ca sosurile asiaticilor sunt grozave dar ai grija ce cumperi! cu asiaticii nu se stie niciodata...folosesc fel si fel de ingrediente care mai de care.... mai vedem si noi pe la televizor...

Julie 1

08.08.2010, 10:46

Corina, merci!

rivka 1

08.08.2010, 10:57

Julie nuuuuuuu, nu de la chinezi!!! asta e o treaba arhicunoscuta ca ei nu prea le au cu igiena in restaurantele chinezesti(vad si aici la TV de ma ia greata) si am si eu retineri sa mananc de la chinezi...
aici sunt fff multi de provenienta din Indonezia si suriname ...(olanda a avut colonii), si sosurile astea nu au nimic animal in ele, de obicei pe baza de ardei(tot felul de soiuri de alea mortale) , ceapa, usturoi si tot felul de condimente, au si multe vitamine.

Julie 1

08.08.2010, 11:02

Te cred pe cuvant Rivka! Ai dreptate , chinezii sunt aceia...

Bunica 1

08.08.2010, 12:03

Wow, ce orez " aluncos" pentru nepotul meu!

Julie 1

08.08.2010, 14:20

Multumesc Bunica! Chiar daca nu stiu ce inseamna "aluncos"...sigur inseamna ceva bun!

Bucataras Medi 1

08.08.2010, 14:35

sunt curioasa cine o fi admiratorul secret..............dau 5 furcu ca sa aflu

nadina73 1

08.08.2010, 16:23

julia daca mai pap si din pilaf pleznescfoarte bine arata dar lasa portia mea la rece pana mainesuper 5 furcu si eu fac tot asa

Laly 1

08.08.2010, 17:02

Julie ce bun,eu vin cu castravetii

Rocsi 1

08.08.2010, 18:18

Julie 1

08.08.2010, 21:52

Medi, nu stiu cine ar putea fi! Iti dau o portie mare daca afli tu!

Julie 1

08.08.2010, 21:54

Rocsi, multumesc! Nadina, nu mai poti? Hai ca mai merge o portie mica...uite ne da Laly castraveti ! Laly, hai te astept si pe tine! cu castraveti sau fara

miky23 1

10.01.2014, 17:53

de cat orez este nevoie nu este specificat iar cu cealalta parte orez si cealalta parte supa ce se face?

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Orez cu stafide si pui la cuptor in sos de rosii