Pilaf cu ciuperci

de ianculubita in Mancaruri de post, 14 Mar 2012 | 4904 vizualizari

 

De un an de zile de cand "bantui"printre voi,cred ca ati inceput sa ma cunoasteti, sa-mi stiti pretentiile; dar mai bine va spun eu; nu stiu de ce dar iar fac referire la mama si tare bine m-a invatat cand mereu imi spunea:cand vrei sa faci o mancare si nu ai ce-ti trebuie,mai bine n-o faci dar cel mai mult imi facea observatie(sincer va spun)atunci cand mancarea nu avea aspect;de aceea de cate ori pun in farfurie ceva,am impresia ca este la spatele meu,chiar daca de 10ani nu mai e langa mine;poate veti spune ca daca preparatul este bun,nu mai conteaza aspectul,nu!!pentru ca atunci cand servesti pe cineva,in primul rand savureaza mancarea cu privirea apoi cu papilele gustative;sa nu credeti ca sunt o perfectionista;am dat si eu gres de multe ori,mai ales acum de cand sotul este in spital,in primele saptamani, eram robotizata in bucatarie,faceam ceva dar nu stiam ce anume;pana la urma rezultatul era foarte bun dar aspectul era jalnic;de aceea fac referire la aceasta reteta;am vazut foarte multe retete in care se folosesc ciupercile,rezultatul este negru(chiar si la bucatari consacrati);cu scuzele de rigoare dar mie asa ceva nu-mi place!!!intr-un comentariu va voi spune secretul.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 ceasca orez
  • 4 cesti cu apa
  • 4-5 linguri ulei
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu ciuperci:

In vasul cu ulei calesc ceapa,adaug ciupercile curatate,spalate si taiate,dupa ce a scazut toata apa din ele,adaug 1ceasca cu orez spalat si 4 de apa,mai adaug si o lingurita de sare si dau vasul la cuptor pentru 20-30min la foc mic;servesti cu piper proaspat macinat deasupra.

Pentru ca am avut o experienta neplacuta cu ciupercile necuratate si nespalate,asa cum fac toti bucatarii,eu le curat si le spal sub jet de apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu praz si soia "Inedit"