Pilaf cu alune in vas zepter

de Lorra in Mancaruri de post, 3 Iul 2013 | 8476 vizualizari

 

Recunosc ca m-am confruntat cu un gust desavarsit al acestui fel de mancare, preparat de doamna Gina.
Nu m-am putut abtine si a trebui musai testat in bucatarie.
Vasul Zepter m-a ajutat sa pregatesc o mancarica de orez tare buna, pe placul intregii familii.
Nu este reteta originala, dar m-a fascinat gustul alunelor cu orez :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu orez (bob lung)
  • 1 si 1/2 cana cu apa
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • o lingura ulei
  • 50 ml. suc de rosii
  • 100 gr. alune
  • patrunjel verde
  • sare si piper alb macinat, dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu alune in vas zepter:

Reteta si pasii prepararii sunt cat se poate de simpli. O mancarica cat se poate de natural si sanatos gatita.

Se incalzeste vasul pana ce acul indicator pleaca din zona galbena.

Se pune o lingura de ulei, apoi se adauga legumele tocate si orezul.

Se adauga apa si se pune capacul peste oala.

Se adauga sarea, piperul si putin suc de rosii.

Se lasa 10-15 min. la foc mic, iar atunci cand acul indicator ajunge la finalul zonei verzi, se opreste focul.

Lasam asa, 30-40 min. fara sa ridicam capacul,  pana cand acul ajunge iar in zona galbena. Apoi se adauga patrunjelul tocat marunt si alunele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu alune in vas zepter" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]