Piersici cu ciocolata

de gaby_gabytza in Prajituri, 2 Mar 2013 | 3517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • piersicile
  • 130 ml compot visine
  • 150 ml ulei
  • 1 albus
  • 1/2 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de lamaie
  • 100 g zahar
  • faina
  • umplutura
  • 200 g zahar
  • 300 ml apa
  • 4 linguri cacao
  • 30 g margarina
  • 1 esenta rom
  • Decor
  • colorant(galben,albastru)
  • zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piersici cu ciocolata:

Amestecam zaharul cu albusul, uleiul si compotul de visine. Adaugam esenta si plicurile de zahar vanilat.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt pana rezulta un aluat usor de modelat.

Incepem din aluat sa formam bilute mici (cam cat o nuca) si le asezam in  tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Avem grija sa lasam distanta intre ele ca vor creste si sa nu se lipeasca intre ele. Dam la cuptor pana cand vedem ca incep sa se ingalbeneasca, asta dureaza maxim 15 minute.

Intre timp pregatim crema:-punem margarina la topit adaugand zaharul cu apa. Lasam sa fiarba un pic, adaugam cacaoa, esenta si lasam sa fiarba pana se ingroasa si se formeaza o crema.

Scoatem piersicile fierbinti din cuptor si le gaurim repede mijlocul.

Unim cate 2 piersici, dar la mijloc le umplem cu crema (eu am mai umplut si cu dulceata). Le dam prin colorant apoi prin zahar. Ca sa iasa culoare verde amestecati colorant galben cu colorant albastru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

AdriiAdi 1

03.03.2013, 07:35

aww super arata......

alba_zori 1

04.03.2013, 18:08

foarte bune piersicile tale,si colorate,faine!

Bya Ralu 1

14.03.2013, 17:34

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta Banoffee