Pierogi cu branza dulce si fructe

de Adinuta in Dulciuri, 18 Oct 2009 | 9847 vizualizari

 

Pierogi sunt un fel de papanasi/coltunasi fierti polonezi, care pot fi gasiti in aproape orice restaurant sau pub din Varsovia, asta pentru ca sunt foarte populari. Pot fi umpluti cu ciuperci si varza, cu cartofi, cu fructe de tot felul sau cu carne. Eu de data aceasta am facut cu branza. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 4 pahare de faina
  • 2 pahare apa foarte calda (aproape fierbinte)
  • 2 lingurite ulei
  • o lingurita de sare
Pentru umplutura:
  • 250-300 grame branza dulce (eu am folosit mascarpone)
  • 2 linguri zahar
  • 1 galbenus de ou
  • zahar vanilat
  • un plic de budinca de vanilie
  • stafide (mie nu imi plac f tare si am vrut fructe)
  • smantana sau frisca optional (eu i-am servit cu frisca si caramel)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pierogi cu branza dulce si fructe:

 Pasul 1: Pe o suprafata se cerne faina, se face o gaura la mijloc si se pun in ea uleiul, sarea si apa aproape fierbinte. Se amesteca intai cu alingura, iar apoi cand se mai raceste, se poate framanta. Se va obtine un aluat elastic. Nu exagerati cu framantatul pentru ca incepe sa se intareasca. Lasati aluatul deoparte.

 Pasul 2: Intr-un bol amestecam branza, cu zaharul simplu si cel vanilat, budinca, oul si la sfarsit stafidele sau fructele. Eu am pus fructe din compot pe care le-am taiat bucatele mai mici.

 Pasul 3: Apoi presaram din nou faina pe masa de lucru, impartim aluatul in doua si intindem pe rand, cate o foaie subtire de aluat. Decupam aluatul cu un pahar cu gura mai mare. Punem la fiert o oala cu apa si un pic de sare. Apoi umplem fiecare forma cu un bot generos de branza. Tinem aproape un pahar cu apa in care umezim degetele si ungem marginile formei cu apa pentru a le putea lipi. Impaturim aluatul, presam un pic marginile si apoi cu furculita, trasam dungulite pe margine. Cand apa incepe sa fiarba, punem pe rand pierogi in apa. Cand vor fi gata, se vor ridica la suprafata. Amestecati un pic pentru a fi siguri ca nu s-au prins de fundul oalei.

Pasul 4: Cand sunt fierti ii scoateti cu o paleta. Se pot servi cu smantana si zahar. Eu i-am scaldat intr-un sos de caramel din 100 grame zahar, o lingura de unt si 250 ml frisca lichida, peste care am pus boturi de frisca si bucatele de fructe.

TIPS-URI

1

Pierogi deja modelati puneti-i pe o suprafata cu faina pana a-i scufunda in apa fierbinte. Si nu ii claditi unii peste altii pentru ca in scurt timp se umezesc si lipesc intre ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pierogi cu branza dulce si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de gogosi pregatite acasa, cu branza dulce