Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de sote

de Ancutsa in Pui, 21 Ian 2020 | 2587 vizualizari

 

Zilele trecute am pregătit piept de pui umplut cu mozzarella, în aceeași tavă am pus și câteva ciuperci, care au ieșit foarte aromate și gustoase, mi-a părut rău că n-am pus mai multe. Separat am pregătit soté, pe care l-am acoperit cu cașcaval ras și l-am dat și pe el un pic la cuptor.
„Bunatati pentru Craciun”

 

INGREDIENTE

  • 4 piepți de pui,
  • 6 ciuperci Champignon,
  • 1 pahar bere,
  • 3 pahare cu apă,
  • Ulei,
  • Susan, după gust,
  • 100 g cascaval ras,
  • sare, după gust,
  • 1 lingură mix mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia dulce, rozmarin,
  • Coriandru boabe,
  • 6 cartofi,
  • 1 morcov,
  • 150 g mazare,
  • 100 g unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de sote:

 

Se desfac piepții de pui, pentru a le mări suprafața de lucru. Se creează un buzunar, care se umple cu mozzarella, eu am pus câte o felie la fiecare. Se ung piepții cu ulei, se presară cu mirodenii, sare și susan și se așază într-o tavă adâncă pregătită cu un strat subțire de ulei.

Se curăță ciupercile de pieliță, eu le îndepărtez și picioarele, mi se par buretoase, apoi se adaugă și ele în tavă, printre piepții de pui.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru aprox o oră, la foc mediu.

 Separat se pregătește soté. Se curăță cartofii și morcovul, se spală și se taie cubulețe mici. Se pun la fiert în apă cu sare. Pe la jumătatea timpului, se mai adaugă mazărea (eu am folosit congelată și, în funcție de soi, fierbe repede). Când legumle sunt fierte, se dau de pe foc, se scurge jumătate din apă, se adaugă jumătate de pachet de unt, rupt cu mâna, bucățele și pus din loc în loc, apoi se presară cașcaval ras. Se dă tava la cuptor aprox 20 de minute.

Se poate presăra coriandru măcinat.

 

Timp de pregătire: 20 min

Timp de coacere: 1 h 20 min

Porţii: 4

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/piept-de-pui-umplut-cu-mozzarella-cu.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu mozzarella, cu garnitura de sote" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]