Piept de pui marinat

de Miha in Pui, 26 Ian 2010 | 8877 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri za'atar
  • 4 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1 piept de pui
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui marinat:

Reteta de za'atar.

    * 2 lingurite oregano uscat
    * 2 lingurite maghiran uscat
    * 2 lingurite cimbru uscat
    * 1/2 lingurita sare
    * 2 lingurite boia dulce
    * coaja rasa de la 1 lamaie
    * 40 g susan

Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin.

Restul ingredientelor le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina.

Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele.

Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.

Za'atar-ul il frecam cu ulei si zeama de lamaie pana devine ca o pasta.

Pieptul de pui il taiem felii si-l batem bine cu ciocanul de snitele.

Pasta de za'atar o repartizam peste feliile de carne. Acoperim cu o folie alimentara si punem la rece timp de jumatate de ora. Cateva ore ar fi ideal.

Carnea astfel marinata o prajim pe gratarul bine incins.

Se serveste cald cu garnitura de cartofi aurii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui marinat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]