Mmmmmmm,dar bun mai e!!!!!!Nu sunt adepta combinatiilor ,mai stiu eu cum,dar lamaie mai imi place sa folosesc in unele preparate.Am vazut reteta pe euforia,unde se facea un meniu grecesc si mi s-a parut si simplu si gustos,doar ca am inlocuit uleiul de masline cu unt si am renuntat la ardeiul iute(voi puteti sa le folositi,cum doriti)!!!!
Jumatatea de piept de pui o spalam si o tamponam cu un server de bucatarie.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Intr-un bol amestecam:pasta de rosii,pasta de tomate,vinul,zeama de lamaie,sare,piper si boia de ardei dupa gust si usturoiul pisat.
Amestecam bine toate aceste ingrediente.
Punem puiul in acesta ,il tavalim de cateva ori pe ambele parti,apoi il dam la frigider cam 30 de minute.
Cei doi cartofi ii curatam,ii spalam si ii taiem pe jumatate.
Luam o tava de aragaz si o ungem cu tot untul.
Punem bucata de pui,cartofii ,apoi tot amestecul de condimente il turnam peste.
Tocam si putin marar verde si presaram deasupra.
Acoperim tava cu staniol ,pe care il gaurim din loc in loc.
O dam in cuptorul incins,la o temperatura potrivita 60 de minute.(daca scade toata zeama puneti putina apa fierbinte sau inca putin vin).
Dupa cele 60 de minute scoateti staniolul si mai lasati 10 minute puiul descoperit.
Apoi scoateti tava si serviti pieptul de pui cald.