Piept de pui gratinat pe pat de dovlecel

de elucubratiiculinare in Pui, 24 Iul 2014 | 3696 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 500 g dovlecei
  • 1 roșie mare
  • felii de cașcaval
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • busuioc verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui gratinat pe pat de dovlecel:

Roșia se spală, se taie cubulețe, se condimentează cu puțină sare și se așează într-o strecurătoare. Sarea va face să elimine cât mai multă apă. Dovleceii se spală, se taie capetele și se taie felii lungi, groase de 1 cm. Se condimentează cu sare, piper și se stropesc cu ulei de măsline. Se așează pe grătarul încins câte 1-2 minute pe fiecare parte. Când sunt gata se așează într-o tavă tapetată cu hârtie pergament. Pieptul de pui se taie în felii subțiri, un pic mai groase decât cele de șnițel. Se condimentează cu sare, piper și se stropesc cu ulei de măsline. Se așează pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare parte. Când este gata, aranjăm fiecare felie de carne pe câte o felie de dovlecel. Deasupra punem cubulețe de roșii și felii subțiri de cașcaval. Se dă tava la cuptor (încins în prealabil la 200 grade C) pentru 15-20 minute. Servim imediat, ornând cu frunzulițe de busuioc.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui gratinat pe pat de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

ieri la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

ieri la 12:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]