Piept de pui cu sos racoritor si cus-cus

de Toamna07 in Pui, 5 Sep 2012 | 3733 vizualizari

 

Hai sa dramuim niste ingrediente deosebite pentru un pranz somptuos !

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati piept de pui dezosat si fara piele
  • 1 punga de cus-cus - 250 g
  • 1 cutie cu naut fiert
  • 1 lamaie
  • 400 g iaurt grecesc
  • supa de pui sau 2 cuburi de pasare(instant)
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute verde
  • patrunjel
  • 2 fire de menta
  • ulei de masline
  • sare si piper

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos racoritor si cus-cus:

Pieptul de pui ,se spala foarte bine,se usuca,se taie in doua si se pune la marinat timp de 2 ore cu sare,piper,2 linguri de ulei de masline,coaja si zeama de lamaie.

Intre timp pregatim sosul racoritor:

Peste iaurtul grecesc punem 3 catei de usturoi zdrobiti, ardeiul iute fara seminte,cele 2 fire de ceapa verde,patrunjel,menta  -  tocate marunt.Asezonam cu sare si piper ; rezulta un sos grozav.:)

Intr-o tigaie incingem ulei de masline si frigem pieptul de pui cateva minute la foc mic,pe toate partile.

Pastele marunte (cus-cus) se prepara conform instructiunilor de pe plic dar cu supa de pui. Cand sunt gata se amesteca cu boabele de naut scurse de apa din conserva.

Pregatim fiecare farfurie pentru servit cu piept de pui feliat,sos racoritor si garnitura de cus-cus cu naut.

Va doresc pofta buna !:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos racoritor si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cus cus cu pulpe de pui