Piept de pui cu ghimbir, miere si lamaie

de Tabita _ in Pui, 11 Mar 2013 | 5964 vizualizari

 

O mancare plina de arome care merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui 400 g
  • 1 bucata de ghimbir proaspat 1-2 cm
  • 1 catel de usturoi
  • sucul si coaja de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri miere
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu ghimbir, miere si lamaie:

Pieptul de pui se curata de pielite si se taie in bucati mici.

Ghimbirul se curata de coaja se da pe razatoarea mica, usturoiul se toaca, se rade coaja de lamaie pe razatoarea mica si se stoarce lamaia.

Se adauga mierea si se amesteca toate ingredientele, se freaca bine carnea cu aceste ingrediente si se lasa o jumatate de ora.

Intre timp se incalzeste cuptorul la 180 grade sau semnul 4.

Se pune carnea intr-o tava de friptura, vas termorezistent, se stropeste cu ulei de masline si se da la cuptor pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste frumos.

Sursa:  Alice-Albinutza

TIPS-URI

1

Se serveste cu orez basmati fiert cu putin unt si un fir de delikat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ghimbir, miere si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui cu lamaie si cartofi cu ciuperci calite