Piept de pui chinezesc

de Sidy in Pui, 27 Feb 2013 | 9395 vizualizari

 

Mancarea chinezeasca se mananca de obicei cu betisoare, dintr-un vas mai adanc. Chinezii considera ca este barbar a avea un cutit la masa, din aceasta cauza mancarurile sunt preparate in bucatele mici, gata pentru a fi culese si mancate. Daca ai si un wok, in cateva minute mancarea este gata si poate fi servita.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 1 ghimbir proaspat
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 1 lingura sos curry picant
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui chinezesc:

Pieptul de pui se taie cubulete.

Curatam ceapa si o taiem solzisori, usturoiul il curatim si il taiem rondele.

Intr-un wok punem lingura cu ulei si ceapa taiata. Lasam sa se soteze.

Adaugam pasta de gogosari, usturoiul taiat rondele, sosul de soia, ghimbirul proaspat razuit, sosul curry, pieptul de pui si asezonam.

Amestecam ingredientele si adaugam apa cat sa acopere pieptul de pui.

Lasam sa fiarba acoperit pina se fierbe pieptul, cam 15 minute.

Servim pieptul de pui cu orez.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu urechi de lemn