Piept de curcan cu sos de rodii

de alldaycooking in Mancaruri cu carne, 21 Ian 2012 | 11031 vizualizari

 

INGREDIENTE

Friptura de curcan:

  • 400 gr piept de curcan dezosat
  • sare
  • piper alb
  • boia dulce
  • ierburi de Provance
  • coriandru boabe
  • ulei de masline

Sos de rodii:

  • 1/2 rodie mare ( 290 gr)
  • 100 ml sampanie
  • 50 ml suc de portocale
  • ghimbir macinat
  • nucsoara macinata
  • scortisoara macinata
  • 1 lingurita faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de rodii:

Pieptul de curcan l-am uns cu putin ulei de masline. Piperul, boiaua, ierburile de Provance si sarea le-am amestecat cu coriandrul zdrobit. Am frecat pieptul de curcan cu amestecul de condimente, apoi l-am pus intr-o tava de jena cu capac si l-am introdus in cuptor la 250 de grade Celsius. Dupa aproximativ 15 minute am adaugat un pahar de apa si am lasat sa se coaca timp de aproximativ 1 ora la 200 grade Celsius. Pentru sos am pus la fiert sampania impreuna cu sucul de portocale (bio). Cand au inceput sa fiarba am adaugat nucsoara, ghimbirul si scortisoara macinata si am lasat sa scada putin lichidul. Rodia pe care am folosit-o a fost foarte mare si am utilizat doar jumatate, ceea ce a insemnat 290 de grame. Am stors rodia cu mana si am folosit sucul rezultat si bobitele care au cazut, restul de bobite nu le-am mai desfacut din coaja. Cand sosul de sampanie si portocale a scazut aproape la jumatate am adaugat sucul si bobitele de rodie. Imediat am amestecat 1 lingurita de faina cu 3 linguri de apa si am adaugat la sos. Am lasat sa fiarba pana cand a devenit ceva mai consistent sosul. Noi am servit alaturi de brocoli fiert peste care am pus putin unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (16)

Lau 1

22.01.2012, 11:35

vin la masa

MotanLaOale 1

22.01.2012, 13:43

alldaycooking 1

22.01.2012, 16:15

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel crocant de curcan