Piept de curcan cu fasole verde si sos dulce de ceapa

de laylalala in Pui, 18 Mai 2010 | 5059 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • coaja rasa si sucul de la 1 portocala
  • coaja rasa si sucul de la 1 lamaie
  • 3 linguri miere
  • ½ lingurita piper negru
  • 2 cepe, curatate si taiate suvite
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 4 bucati piept de curcan (a cate 100 gr)
  • 400 gr fasole verde, din conserva
  • 2 linguri unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu fasole verde si sos dulce de ceapa:

Intr-un vas, amesteca coaja rasa si sucul de la citrice impreuna cu mierea si piperul, apoi pune amestecul obtinut deoparte.
Se pun pieptii de curcan, pe rand intre 2 folii de plastic si se bat pana ce ajung la grosimea de 1.5 cm.Se presara pe ambele parti cu putina sare.
Se topeste untul intr-o tigaie si se caleste ceapa cu usuroiul, pana cand ceapa devine sticloasa, dar sa nu se arda, aprox.2 minute.Se scoate ceapa si se pune pe o farfurie.
Se rumeneste curcanul in aceeasi tigaie, cate 3 minute pe fiecare parte.Se scoate si se mentine cald.
Se toarna amestecul cu miere in tigaie, se adauga ceapa si se fierb 2 minute.Se scurge fasolea din conserva si se incalzeste la cuptorul cu microunde.
Pentru servire, se aseaza pe farfurie un strat de fasole verde, apoi se pune o felie de piept de curcan, iar deasupra se toarna sos dulce cu ceapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu fasole verde si sos dulce de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjolute din carne de pasare cu sos de gogosari