Petit chinois cu ciocolata

de jolygina in Dulciuri, 22 Iun 2010 | 5025 vizualizari

 

este facuta dupa reteta bucatarasului senzational Miha "Petit chinois" numa ca e putin modificata

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua,
  • 200 ml lapte,
  • 150 g unt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • pentru umplutura am folosit fulgi de ciocolata si zahar brun cu scortisoara si nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Petit chinois cu ciocolata:

laptele+zaharul+sarea+drojdia se dizolva ,laptele trebuie sa fie putin caldut ,dupa care se adauga untul topit si galbenusurile, faina in ploaie si se framanta, se framanta pana se incorporeaza toata faina, daca mai este nevoie se mai pune putina.

Dupa ce s-a framantat, se adauga apoi albusurile spuma, se framanta 10-15 min si se pune la crescut 45min.

Dupa ce a crescut impartim in doua si facem doua foi : una o umplem cu fulgi de ciocolata si o rulam foarte strans iar pe cea de-a doua o umplem cu scortisoara +zahar brun+nuca  si o rulam la fel ca pe cea cu ciocolata si pe fiecare le taiem ca o rulada. Le lasam la crescut vreo 25 min dupa care le ungem cu un galbenus de ou si punem zahar brun sa-i dea o culoare frumoasa ,dam la cuptor 30-45 min la foc moderat

Daca ti-a placut reteta noastra "Petit chinois cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]