Peste cu fructe de mare

de nico15 in Salau, 29 Noi 2010 | 5924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de coctail de fructe de mare(caracatita, calamar, surimi)
  • 1 file de salau
  • condimente pentru peste
  • sare,
  • piper,
  • boia
  • 2 catei de usturoi
  • 30 g de capere
  • 100 ml de vin rosu
  • sos de stridii - cateva picaturi deoarece este foarte sarat
  • 1 frunza de dafin
  • un praf de rosii uscate de la Kamis
  • folie de aluminiu
  • 1-2 feli de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu fructe de mare:

Se asezoneaza fileul de salau si se unge in prealabil cu ulei de masline, de jur imprejur se pun fructele de mare(care sunt prefierte), se sareaza, pipereaza, se adauga cateii de usturoi taiati fin, se pun caperele. Se stropeste cu vin, se pune un praf de rosii si putina boia dulce/picanta dupa gustul fiecaruia. Se stropeste cu vin si se adauga pe peste cele doua rondele de lamaie si se picura cateva picaturi de sos de stridii.

Se face o barcuta din aluminiu, se infasoara totul in acesta, se pune intr-o tava unsa in prealabil cu ulei si se da la cuptor 15 minute. Se scoate dupa aceasta perioada si se verifica daca este gata se desface barcuta si se va servi direct din aceasta. Un deliciu.

Pofta Buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de salau in crusta de pesmet cu parmezan