Penne gigante Amaliatta

de amalia01 in Penne, 16 Noi 2017 | 3897 vizualizari

 

 
   Paste...paste...cand le-am vazut pe raftul magazinului nu m-am putut abtine. M-am gandit ce m-am gandit si "am copt" o reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 punga penne gigante ( 500 g)
  • 1 lg ulei de rapita
  • apa
  • sare
  • 200 g cascaval Delaco "de familie"
  • muschiulet cu crusta de verdeturi, feliat
  • 2 oua
  • 2 lg smantana
  • 100 ml lapte
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne gigante Amaliatta:

Pastele le fierbi in multa apa cu sare si putin ulei, ca sa nu se lipeasca, pentru 8 minute (trebuie sa ramana suficient de tari pentru a le putea umple).

Intre timp pornesti cuptorul. Cascavalul il tai bastonase si rulezi cate unul intr-o felie de muschiulet. Ouale le bati cu smantana, laptele si condimentele. Scoti pastele intr-o strecuratoare si le speli sub jet de apa rece.

Intr-un vas termorezistent torni uleiul. Fiecare bucata de paste o umpli cu cascavalul rulat in muschiulet si o asezi in vas. Dupa primul strat torni 1/3 din cantitatea de ou batut si continui pana la epuizarea ingredientelor, avand grija sa inchei cu ou batut, peste care adaugi cascaval ras.

Dai la cuptor pentru 30 de minute. Servesti imediat, cu multa dragoste.

Pofta buna!   

TIPS-URI

1

daca se intampla sa se mai rupa din paste nu dispera- le asezi frumos printre celelalte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne gigante Amaliatta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sunca si sos alb, o combinatie delicioasa