Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 12 Dec 2015 | 4004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 320 grame penne integrale
  • 1 ceapa tocata
  • 1 dovlecel mare
  • 2 crengute de rozmarin
  • 100 ml lapte
  • 2 oua bio
  • 40 grame parmezan proaspat ras
  • ulei de masline
  • 125 grame pastrav afumat
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel:

Se taie dovlecelul longitudinal in sferturi. Se indeparteaza semintele si se taie oblic in fasii de 1-2 cm, cam de aceeasi marime ca pennele.

Se soteaza ceapa impreuna cu dovlecelul 5 minute, pana incep sa se inmoaie. 

Intre timp, se toaca frunzele de rozmarin si se taie pastravul in fasii de 1 cm. Se adauga peste dovlecel si ceapa. Se gatesc 5 minute.

Se amesteca ouale cu laptele si mare parte din parmezan, pastrand si pentru ornare.

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o cana din apa in care au fiert si se adauga in tigaie. Se ia tigaia de pe foc, se adauga din apa in care au fiert pastele, pentru a raci putin tigaia si imediat se adauga ouale amestecate cu lapte. Se scutura tigaia, pana cand pastele sunt acoperite de un sos cremos, adaugand din apa in care au fiert, daca este nevoie. 

Se servesc imediat presarate cu piper si parmezan ras si stropite cu suc de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

deyutzky 1

12.12.2015, 16:41

mmm tare bine arata

CameliaR 1

12.12.2015, 21:37

mirela0911 1

13.12.2015, 12:32

Ce bune trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]