Peltea de must

de Panacris in Dulceata / Gem, 23 Sep 2012 | 7138 vizualizari

 

O peltea super aromata, degustata cu drag in zilele geroase de iarna!

 

INGREDIENTE

  • zahar tos 1 kg,
  • must din struguri rosii 1 l,
  • bucati de scortisoara,
  • cuisoare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de must:

Mustul se pune la fiert, impreuna cu zaharul, la foc mediu cca. 60  deminute, pana scade la jumatate, cantitatea de lichid. La final se adauga bucati de scortisoara si cateva cuisoare ptr aroma. Se toarna fierbinte in borcane curate, se inchid ermetic si se pun la dunts uscat, pana a doua zi. In zilele geroase de irana se consuma pe paine proaspata cu unt sau la diverse prajituri. Simplu si gustos!;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de must" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea/jeleu de prune