Peltea de gutui (fara gelifiant)

de Brindusa in Dulceata / Gem, 30 Noi 2011 | 4793 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • coji, casute cu seminte de gutui, sau chiar bucati de gutui, 1 kg
  • mere cu coaja rosie, 1 kg
  • apa cat sa acopere fructele
  • 1- 2 kg zahar
  • borcane curate si uscate
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui (fara gelifiant):

Pune gutuile si merele taiate in 4 (cu tot cu coaja si seminte) intr-o oala si acopera-le cu apa rece. Lasa-le la foc mic pana ce fructele sunt fierte si moi. In acest timp nu amesteca, pentru ca se tulbura lichidul.

Intr-o strecuratoare pune 2-3 randuri de tifon si strecoara fructele de lichid. Lichidul amesteca-l cu zahar in urmatoarea proportie: 1 litru de lichid la 1 kg de zahar. Lasa sa fiarba lichidul (intr-o cratita curata) la foc mic cam 1 ora, pana ce incepe sa devina putin vascos.

Ca sa verifici consistenta, ia o lingurita de peltea si pune-o pe o farfurie. Daca prin racire se intareste, atunci e gata. Daca nu, mai las-o pe foc si verific-o din sfert in sfert de ora.

Cand e gata pune-o fierbinte in borcane, inchide-le bine si lasa-le sa se raceasca. Cand sunt reci pune-le in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui (fara gelifiant)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

gaby_gabytza 1

01.12.2011, 10:41

buuun

Lau 1

01.12.2011, 14:38

vreau si eu

Oana 1

02.12.2011, 10:17

Ce culoare frumoasa!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui si mere