Peltea de gutui

de Bunica in Dulceata / Gem, 23 Sep 2009 | 11468 vizualizari

 

"Gutui amarui cu puf galben ca de pui" au aparut pe piata.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. gutui mici
  • 3-4 mere cretesti rosii
  • 1 1/2 kg. zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de gutui:

Se sterg gutuile cu o carpa de puful de pe ele.

Se taie in sferturi, se pun intr-o cratita alaturi de mere taiate si ele tot in sferturi.

Peste fructe se pun 2l. de apa si se lasa sa fiarba circa o ora la foc mic.Cand gutuile s-au inmuiat (incat intra batul de chibrit in ele) se  strecoara zeama ,fara sa se striveasca gutuile, si se lasa zeama la limpezit. aproape 20 min., apoi se mai strecoara inca o data print-un tifon, astfel incat zeama sa fie foarte limpede.

Se pune l litru de zeama la 1 1/2 kg. zahar. Intr-o cratita se pun aceste ingrediente si se lasa 20 min. ca sa se topeasca zaharul.

Se pune la fiert, luand spuma cu grija cand se ridica. Se lasa sa fiarba pana se leaga. Stiti povestea cu bobita pe farfurie.

TIPS-URI

1

Gutuile sa fie galbene,coapte si fara pete.

2

Gutuile nu se curata de coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune cu scortisoara