Peltea de fructe

de simona72 in Sirop / Compot, 16 Oct 2013 | 13809 vizualizari

 

Pelteaua, in general se poate face din orice fel de fructe...rezulta din cojile si cotoarele fructelor pe care le folositi...Aici am folosit coji si cotoare de la 2 kg gutui, 2 kg pere si 7 kg mere.

 

INGREDIENTE

  • coji si cotoare de la gutui, mere, pere
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peltea de fructe:

Este foarte usor de facut si se face de fapt din resturile de la dulceata si cojile de la merele pt placinta puse pt iarna. Deci, cojile si cotoarele de la dulceata de gutui, mere si pere, le-am pus intr-o cratita, am adaugat apa cat sa stea cojile in apa si le-am lasat pe foc 2 ore. Am strecurat prin sita si tifon, iar zeama ramasa am estimat-o la 2 litri. Am adaugat 2 kg zahar si am dat oala pe foc. Compozitia este limpede usor colorata, se lasa pe foc inca 2 ore, timp in care se va ingrosa si va mai scadea putin.  La urma se mai adauga zeama de la o lamaie. Asa fierbinte se pune in borcane sterilizate, se pun capace, se acopera cu patura si se lasa sa se raceasca treptat pana a doua zi.

Se depoziteaza in camara.

TIPS-URI

1

cand se raceste de tot va ajunge sa semene cu mierea

2

se foloseste ca indulcitor si inlocuitor al mierii, la ceaiuri, prajituri

3

pt clatite, savarine

4

se poate aromatiza cu diferite mirodenii

Daca ti-a placut reteta noastra "Peltea de fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peltea de gutui