Reteta este de la miha pentru care ii multumesc,am incercat sa fac reteta intocmai cu cantitatile exacte,
Albusurile se bat bine cu mixerul pana se tin tari. Se adauga si zaharul treptat si se mixeaza pana se intaresc bine albusurile si devin lucioase. Cu o paleta se amesteca si otetul cu amidonul.
In tava aragazului se pune hartie de copt (care pentru siguranta se unge cu unt) in forma rotunda peste care se pune albusul dar numai o parte iar restul se pune in poch si se spriteza de jur-imprejurul rotundului lasand la mijloc spatiu pentru frisca. Se da la cuptor la temperatura mica eu am lasat la inceput la 70 de grade timp de o ora apoi am lasat toata noaptea adica inca 6 ore la 50 de grade (am riscat desi nu am mai facut asa ceva cu bezea cu altceva da,voi sa nu faceti ca mine )
Cand a fost gata am dat la rece. Intre timp se bate frisca cu plicul de intaritor care se adauga spre sfarsit. Fructele se maruntesc dar din 2 bucati de kiwi am facut ornament si cu 1/2 de nectarina.
A fost un deliciu .Pofta buna.
1
La frisca nu am pus zahar si nu am pus capsuni ca nu am avut cand am facut tortul.