Pateuri cu crema de branza si rosii

de Xandrinne in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2013 | 3857 vizualizari

 

Pe blogul Bucatareselor vesele gasim o multime de idei de aperitive; am ales si eu cateva pe care le-am pus in practica; mi-au placut in mod deosebit aceste pateuri, cu siguranta voi repeta reteta.

 

INGREDIENTE

  • aluat foietaj (1 pachet),
  • 6 cuburi de crema de branza cu smantana Delaco,
  • 2 cepe rosii,
  • cateva rosii cherry,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingurita de zahar,
  • sare,
  • fulgi de chili, daca doriti - eu nu am mai pus.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu crema de branza si rosii:

Taiem ceapa rondele (de fapt, eu am taiat-o julienne) si o calim in uleiul de masline, putin, pana incepe sa se inmoaie.

Saram, dupa gust si presaram o lingurita de zahar.

Decupam aluatul, in forme dreptunghiulare, si asezam in mijlocul fiecarui dreptunghi cate o lingura de ceapa.

Coacem, in cuptorul preincalzit, intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu nu am folosit, nu a fost nevoie), pana incepe sa se rumeneasca usor aluatul pe margini. Scoatem tava din cuptor si punem pe fiecare pateu bucatele de branza si rondele (in cazul meu, feliute) de rosii (lucrati cat de repede se poate!).

Daca doriti, presarati fulgii de chili, eu am pus putin busuioc. Coacem  pana se rumeneste frumos foietajul.

TIPS-URI

1

Sunt bune si calde, dar si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu crema de branza si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pachetele de primavara