Singerete fac si francezii - boudin si englezii - black pudding (face parte din micul dejun traditional).
Va propun o reteta de pateuri cu castane si singerete francez (boudin cu mere).... ce arome si parfumuri, miroase bine în bucătăria mea.
Pentru forma pateurilor am folosit presa Tupperware "Tourtelette Party".
pentru 10 pateuri:
Se taie ceapa si prazul foarte fin și se prăjesc într- o tigaie cu un pic de ulei impreuna cu bucatelele de bacon până cand sunt usor rumenite . Se adauga castanele taiate in 2/4 și se amestecă bine.
Se indeparteaza pielea si se taie singeretele in felii subtiti.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Măriti foaia rotunda de foietaj de 1 sau 2 cm cu ajutorul unui rulou.
Cu partea formei cu o stea, se taie 4 cercuri de aluat, apoi cu cealalta parte fără stea, se taie alte 4 cercuri de aluat.
Cu resturile de aluat am reușit să fac inca 2 cercuri (unul cu stea și unul fără).
Repetati operatia cu a 2-a foaie de aluat.
Așezați cercul plin pe presa Tupperware, închideți-o ușor până când aluatul este un pic marcat pe margini.
Deschideți, adaugati in centru felii de sangerete si umplutura cu castane preparata.
Umeziti marginea cu apa. Puneti deasupra cercul cu o gaura in forma de stea si inchideți presa pentru a obține o turta pateu bine împăturita.
Faceti același lucru pentru toate turtele. Dati turtele la rece 10-15 minute- aluatul se va suda mai bine.
Puneti turtele pe hartie de copt si se ung cu galbenusul de ou.
Coaceți în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 de minute.
Se servesc calde cu o salata verde....
1
Dati turtele pregatite inainte de coacere la rece 10-15 minute- aluatul se va suda mai bine.