Pate de nuci

de anca_rm in Vegan / Raw vegan, 5 Feb 2016 | 11836 vizualizari

 

Pateul de nuci este de fapt o pasta de nuci hidratate in care putem pune orice dorim : ceapa  verde, usturoi, capere , castraveciori murati , ardei copti etc .
Este foarte bun la gust , satios si se poate folosi  pe paine prajita , pentru a umple rosii cherry sau fasi de ardei .
 
 

 

INGREDIENTE

  • 250 gr nuci
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 1 lingurita sare
  • putin piper
  • 1 lingura ulei masline (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de nuci:

Nucile le punem intr-un castron cu apa si le lasam sa se hidrateze cel putin 3 ore (ale mele au stat vreo 9 ore) . Daca sunteti acasa mai schimbati apa pe ele si astfle veti obtine un pate mai deschis la culoare .

Firele de ceapa le tocam marunt .

In vasul unui blender punem nucile stoarse de apa  si adaugam sare ,piper si zeama de lamaie.

Pornim blenderul si lasam sa mearga pana cand avem o pasta fina si densa .

Punem uleiul si ceapa toccata , amestecam usor si servim pe paine subtire prajite, pe lipie ,pe bucati de castravete,ardei sau rosii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]