Eu sunt fan pateu!:)) am tot experimentat mai multe variante, pana cand am gasit varianta pe gustul meu, care sa fie chiar mai gustos ca cel din comert!
Ficateii se pun la inabusit in putin ulei, stins cu apa, impreuna cu ceapa si usturoiul, acoperiti cu un capac, circa 10 minute.
Eu opresc mereu cam un sfert de ceapa si 2 catei usturoi, pe care le pun crude la sfarsit cand mixez totul, pentru a deveni mai aromat.
Apoi punem toate condimetele, si lasam in continuare pe foc inca 10-15 minute, stropind din cand in cand cu vin, astfel incat sa nu se usuce/prajeasca ficateii, ci sa aiba sos la sfarsit. Eventual mai puneti putina apa.
Cand ficateii sunt facuti, se scoate foaia de dafin, se pune untul taiat cubulete peste ficateii fierbinti, inclusiv sosul obtinut (ca sa nu iasa prea tare), punem ceapa si usturoiul proaspete, si mixam totul pana se obtine un pate fin.
Pofta buna!
1
Se poate adauga si putina carne de pui( o pulpa sau jumatate de piept, fara piele)