Pastrav cu sos de usturoi

de simona72 in Peste, 3 Apr 2013 | 6021 vizualizari

 

Din gama retetelor repede, simplu si sanatos, vin cu o reteta cu peste....

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati pastrav
  • pt marinata:
  • 3 catei usturoi
  • o ceapa rosie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • zeama de la o jumatate de limeta
  • sare
  • 2 crengute rozmarin proaspat
  • 4-5 crengute cimbru proaspat
  • Pt sosul de usturoi:
  • un galbenus de ou
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite zeama de limeta
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/4 lingurita mustar
  • pt garnitura:
  • fasole galbena pastai(congelata am folosit eu)
  • sare
  • o lingura ulei de masline
  • o lingurita unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav cu sos de usturoi:

Pestele proaspat il curatam de solzi, mate si ii taiem capul si coada. Pt marinata:ceapa rosie o tocam fin, usturoiul zdrobit, frunzulitele de cimbru si rozmarin tocate marunt, adaugam si restul de ingrediente. le amestecam si le lasam 5 minute sa se intrepatrunda. Cu aceasta marinata ungem bine pestele, pe care-l punem intr-o tava termorezistenta unsa cu putin ulei de masline si citeva feliute de limeta. Asezam pestele peste limeta si-l lasam la frigider pt 15-20 minute. (daca aveti timp il puteti lasa si citeva ore)

Pt sosul de usturoi:curatati usturoiul si zdrobitil intr-un mojar cu un praf de sare. Din galbenusul de ou si mustar faceti o maioneza cu ajutorul unui mixer, turnind cite putin ulei. La urma adaugati usturoiul zdrobit, turmeric, zeama de limeta si sare dupa gust. 

Pt garnitura: fasolea pastai o calim la foc iute impreuna cu o lingura ulei de masline, cind scade apa adaugam sare si o lingurita de unt. 

Pestele il dam la cuptorul incins la 200 grade pt 20-30 minute, il servim cu fasole pastai si sos de usturoi.

Pofta buna!!! Lasati sa inoate intr-un pahar de vin alb, la urma...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Busa