Pastrama din carne de porc

de anisoara in Mezel de casa, 26 Ian 2010 | 34891 vizualizari

 

http://www.bucataras.ro/retete/3421/platou-asortat-cu-pastrama-de-casa.html
este expusa receta de baza a prepararii Pastramei in conditii de casa.

 

INGREDIENTE

 
  • 1kg de carne de porc de la burta sau de la ceafa
  • 4-5 catei usturoi
  • frunza de dafin
  • piper negru aromat
  • busuioc
  • piper rosu macinat
  • cimbru maruntit
  • adjica
  • piper negru macinat
  • oregano
  • sare
  • hirtie de copt(pergament)  sau hirtie cafenie pt  sac
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din carne de porc:

Se condimenteaza , se sareaza bucata de carne ,se unge cu adjica , la dorinta se da forma  dreptunghiulara carnii . Se inveleste in hirtie de pergament , se leaga cu sfoara,  si se pune la marinat in frigider pentru 2 zile.

Dupa 2 zile punga  cu carne se pune pe o tava unsa cu ulei si se toarna  un vas cu apa amestecat cu vin rosu.Tavaua  se pune in cuptorul incins pina la 220 grade. Se coace 15 min la aceasta temparatura. peurma se scade temperatura la 160-170 si se mai coace inca o ora.

Punga l nu a fost deschis niciodata si nu s-a rupt in timpul coacerii.

 Dupa cum observati , carnea s-a copt bine , s-a rumenit bine.

In cazul cind nu sunteti in increzuta in cuptorul,  care il aveti, deschideti punga  si lasati carnea sa se rumeasca vre-o 10 minute in cuptor.

In cazul de fata a fost necesar sa las carnea la  marinat 3 zile,  nu doua. Aceasta se obsearva bine in fotografii. Felia de carne taiata are culoarea  mai roshie si mai palida. Unde este mai rosie -arata,  ca  pina aici si-a luat marinada . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din carne de porc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

nadina73 1

04.11.2010, 21:09

super anisoara

nadina73 1

04.11.2010, 21:10

si 5 furcu ,vad ca nu a vrut nimeni sa papa de la tine,in schimb eu cautam asa cevasi stiam ca vazusem undeva la tine

adry88 1

04.06.2011, 10:28

tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sunca cu boia