Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene

de Rocsi in Paste, 18 Noi 2019 | 12854 vizualizari

 

Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene
Reteta de paste Quatro Formaggi este o reteta super delicioasa! Imi doream foarte mult sa le incerc, asa ca le-a venit timpul. Am ales niste branzeturi care sa fie pe placul tuturor, asa ca aici puteti alege branzeturile voastre preferate, dar totusi sa se potriveasca acestor paste. Se fac atat de usor, sosul este unul cremos si sunt cam pe placul tuturor, nu prea puteti da gres cu ele. Neaparat sa le serviti calde!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene:

  • 400 gr penne (sau alte paste)
  • 200 ml smantana de gatit
  • 50 gr gorgonzola
  • 50 gr parmezan
  • 100 gr emmentaler
  • 120 gr cheddar
  • 1 lingurita unt
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene:

Cum se prepara Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene:

Puneti apa cu putina sare la fiert, iar cand clocoteste dati drumul pastelor. Le fierbeti atat cat este necesar.

In acest timp pregati sosul. Branzeturile le taiati cuburi, doar parmezanul il radeti, pentru ca este o branza mai dura. Puneti o tigaie pe foc, de preferat mai groasa, topiti untul. Adaugati smantana si toate branzeturile, reglati focul sa fie mic. Amestecati continuu pana branzeturile s-au topit toate si s-a format sosul. Presarati piper macinat. De sare nu mai este nevoie, pentru ca au branzeturile destula sare.

Cand sosul este gata, adaugati pastele fierte si bine scurse de apa. Le mai lasati pe foc circa 1 minut, dar le amestecati continuu cu o paleta. Se portioneaza si se servesc calde.

Pofta buna!

Cu putine ingrediente, cu mod de preparare foarte simplu este si reteta de Budinca de paste la cuptor dar si cea de Paste cu sunculita si oua

Din bucataria italina va propunem si reteta de Spaghete Carbonara

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Quatro Formaggi, arome si texturi bogate intr-un preparat clasic al bucatariei italiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste umplute cu branza